Full helg med lärdomar!

Från början var det tänkt att jag skulle för första gången testa på levande rollspel= lajv (medeltida fantasy). En hel del föreberedelser för helgen. Jag skulle vara människa med yrket äventyrare (tänkt om man kunde ha det yrket i dagens samhälle). Klart med kläderna, mycket linne, ylle och läder. Packade för en helg i vindskydd. Sen ringde en bekant och fråga om jag ville följa med och klättra...hm... jag sa faktiskt att jag inte kunde för jag var på lajv.

Lajvet körde igång, det avr en häftig syn med alla dessa raser och att de hade anstäring sig så mycket med utsmyckningen! Gick runt krogen och på vägarna i månljuset, coolt! det verkligen en helt annan plats att vara på!
Jag är nog för stel med att bjuda på mig så där, så jag valde att klättra på lördagen. Kan säga att lördagsmorgonen från vindskyddet var underbart, sol och dimma på sjön!

Vi var i Hållstad och klättra, jätte fina leder där uppsatta ankare fanns. Mera svårare var det, så vi höll oss till en 6a. Klättrade layback för första gången- leden var super kul! =) och jag lärde mig mycket hur grejerna ska användas.

Söndagen åkte jag tillbaka dit och så fick jag kurs i hur man gör eskimå. Orkar inte skriva mera om det här...men jag klara det 3 gånger utan stöd! Så glad så =) men det blir att träna mera, han prata om att träna igen om några veckor.


Jag vet inte själv hur jag ahr orkat i helgen. I vindskyddet vakna jag upp med en förkylning. Har sovit hela nätterna, åkt och haft kul sen sova resten av dagen^^



Risk för missnöje!

Nu är värmen åter igen. Har varit miljöbov och duschat allt för länge och allt för varmt. Gillar inte att jag är så kallt efter man varit i vattnet. Sen har jag fick jag mat som killen laga (eller, jag tjata till mig). Ligger nu i sängen och funderar över dagen.
Känne mig så dålig, fokuserar på det jag inte kan (!). Men..fan. Jag vill kunna eskimåroll... fast jag hade ju bara som mål att kunna rolla på en sida (ner och upp på samma sida) och testa på eskimå, så.

Nu är det mera minus än plus. Det jag lärt mig idag är att jag har kanske blivit bättre på att lågt stöd och sen kanske "ensida roll". Det som är minus är att jag inte utvecklas i eskimå, får liksom inte till det med paddeltagen alls. Sen nacken...det borde bli bättre, känns i den att det är kallare i vattnet. Skulle lätt kunna byta ut den, ständigt känna av den överallt! Sen kommer en kall vinter... bajs. Denna sommar har jag väl ständigt haft blåmärken på låren och knäna (hård kajak!) Öm i kroppen efter dem, nu har jag några på underarmarna också, tur att sommarvärmen är borta. Andres gick inte på när jag sa att Daniel brukar slå mig med paddel ;)

Klagar och klagar. Men nu fick jag svar att en bekant som är intruktör ville/kunde gå igenom roll/eskimå med mig. Bra det, för nu har jag fastnat och tappat motivationen. Bra med bra kontakter! =) så glad att jag har dem, får se till att inte tappa dem!


Föresten, stavas ens Eskimå med å eller blir det som engelskan "eskimo"?



Snart böjar min klättring dra igång (inomhus). Det är för lite helger nu i höst! Hinner inte med allt jag vill planera.
Jag och en från klassen ska åka och klättra i Norrköping då hon ska ta gröna kortet och jag smygträna^^, för jag blev bjuden upp till Sthlms klätterhall där en kompis kompis har klättring som sitt stora intresse så han kunde lära mig lite tekniker och begrepp =) Hoppas sommaren paddlings armar/rygg visar vad de går för även i vinter!



Jag skulle vilja köpa mig en kåsa i trä, det letar jag efter! =) Har du tips på sidor som har det skulle det vara toppen!






vatten i öronen och kall

Handledsvärmarna blev klara igår, rätt nöjd med dom. Blev skönt med fleece inuti och framför allt varma! Går runt i dom nu + två tjocktröjor. Det var inte så varm i vattnet, man blir fort kall.

Testade på eskimåsväng..hm...kommer bara halvvägs! sen har jag förbrukad paddeltaget. Så flottöruppgångar blev det ett antal. Det var bra att träna på. Har ju haft Everesten mest där man oftast klarar sig upp utan flottör. Igår kollade jag in ett antal klipp på Youtube om flottöruppgång och att rolla- fick med mig små saker som gör betydelse märkte jag =)

Imorgon är det daxs för skolan, slut de dagarna som man jobba halvdag. Blir nog mindre övning, men...Fan..jag vill kunna eskimå...! det ser så himla lätt ut på bild! Skulle behöva en kurs...kanske höra med en bekant att hjälpa mig innan det blir för kallt i vattnet.


Jag minns hur j*kla stor respekt jag hade för vatten bara några år sedan...där canadensarturer blev att man satt och små grät för att det var så obehagligt. Kom ihåg för två år sedan när jag fick en halvdagskurs och en elev åkte runt med kapell hur kall i magen jag blev och ville upp på land. Men nu har jag lärt mig att det itne alls är farligt att åka ur, med eller utan kapell- ett par blåmärken inget mera.
Så mycket jag har utvecklas med vatten denna sommar- kan inte tro att jag tyckte så illa om det förut- bad memories. När jag känner mig trygg så vågar jag mera

Nu ska jag försöka med duschen om den kan göra mig lite varm^^



Ska köra med lite random bilder här- bara så ni vet!

Vingåker tur och retur

Då var det gjort då. Ena paddelbladet var en spricka i som var limmad och tejpad och det funka någolunda...ett tag i alla fall... Efter linchat på en ö full med myror började bladet verkligen ge vika och ahde sprickor på båda sidorna. Efter 4 timmar var vi framme!

Paddeln fixade vi på skolan, men vi fick låna en utav deras =)

Dagen efter när vi skulle hem tog det 2,15 timmar dock utan lunch men ändå i lagom/sakta tempo för vi var så trötta i kroppen. Men ingen träningsvärk blev det som jag var så säker på!




Slänger upp en bild på Kiss Fjalmar när han ligger och drömmer^^


Packa upp, packa ner

Ja, vad ska man skriva...^^

Skön vandring blev det. Ligga framför brasan och bara ha det bra =) Dag två gjorde vi i princip inte alls mycket mera än tog det lugnt och gick tillbaka till den utställda bilen. Tur med vädret hade vi också!

Sov någolunda bra i natt, sov bättre igår i vindskyddet faktiskt =) Idag ska Daniel och jag paddla till Vingåker och kommer åter imorgon. Har tänkt ett tag att göra det "bara för att". Kan vara kul att se hur lång tid det tar. Nu ahr jag ju nån att paddla med så =)

Till maten som jag ska fixa blir det inte lika "ogod" mat som jag pina de med på vandringen, eller iaf vad jag hoppas på- det visar sig ;) Stekpotatis, sås, bacon och korv blir det denna gång =)





En egen tvättmaskin skulle vara nått. Hm, vad ska jag ha för kläder denna gång som inte är skitiga eller luktar.

Efterlyser mina vandringskängor!
sakna de verkligen under vandringen :(





Ne, nu ska jag packa lite och förbereda maten!


Två dagar på sörmlandsleden

Har torkat bananer, majs och bacon nu- de ser inte allt för gott ut, men det får testas imorgon. Ugnen blev dissad tillslut efter ett trejde misslyckat försök med bananerna- micron kan man alltid lita på!

Denna gång sak jag försöka att ha så lite vikt som möjlig med mig! Ett ombyte borde väl räcka? ska försöka skippa det "som kan vara bra att ha- men aldrig används". Till mat får de pasta, varma koppen grönsak, bacon och majs^^.

Imorgon innan vi sticker ut blir det att väga väskan hemma hos Daniel.

kKöpte lite tyg här i veckan så det blev en extra ficka på ryggsäcken, en extra rem och en nätpåse. Sen blev det ett par handledsvärmare och en mobilficka att fästa på ryggan med en påse inuti^^


Nu ska jag fortsätta packa om väskan en sista gång!


kajaking= älskas!

Ibland undrar jag vad det är som får en att fortsätta, kickarna kanske? Lyckan? Friheten? Utevcklingen? något sån är det nog. Hård kajak ger blåmärken har jag upptäckt, kanske användandet också^^.
Igår var vi i Julita och paddla, jag lånade en- den var "vaderad" på insidan- gudars vad skönt det va för knäna! Knäskydd kanske skulle vara nått i framtiden. I förgår blev det efter lek att paddla med vattenfylld kajak hem- vilken träningvärk det gav! bra träning där för mage och rygg kan man säga =)

Denna sommar är inte som andra- för jag har aldrig haft så mycket olika blåmärken under en så lång persiod. Blåmärken ger erfarenhet får man väl tänka- och det hoppas jag det gjort!



Om någon känner för att leka med designen på bloggen, så fritt fram! Skulle hellre vilja ha den i grönt... <3

Regn, regn och massa regn!

Två dagar i St Annas skärgård;

Det var som en vägg som förflytta sig mot oss, lite läskigt men coolt. Lät som en fors någonstans där i dimman. Vi tog upp tältet på Missjö och åt mat och prata inne i tältet (fattar inte att just då som man måste ut och pissa när man ligger bra och det regnar ute...). Det regna hela natten och morgonen, men mot lunch sprack det upp och blev super fint väder! Så nära man kommer fåglarna, skulle haft med en vattentät bra kamera =)
Vilka fina vatten vi har i Sverige, borde åka runt till flera ställen och paddla. Vi prata om att göra en till tripp i augusti/september =)
Vi kom tillbaka till Tyreslöt kajakuthyrning runt 18, fika och prata. Kan säga att jag somna väldigt fort den natten, var inte sugen alls på att jobba morgon då^^.



Fikapaus






Nu ska jag ut och rulla med inlines´en(?). Ska vänta ett tag med att köpa ett par bättre, ingen ide när jag belastar pjäxan fel. Skulle vara gott att gå hos en inlines instruktör och få ordning på höger sidan, men såna finns. Det är så skönt att åka, tycker man borde se flera folk ute och rulla- men inte. Glida fram, känner inte ens att det är svettigt när man åker- fläktar bra då =)

Inför paddling

Imorgon åker jag och Daniel till St Annas skärgård och paddlar, spännande!
Har inte packat vattentät förut eller varit ute två dagar med kajak. Vad mycket det får plats i drybagarna! Den ena känns som den är klar och den är bara till hälften^^.

Ne, nu ska jag fixa maten i påsar. Ses!

RSS 2.0