Helagstoppen tagen på 1 797 möh

Första inlägget på denna blogg då! Fjäll äventyr med Distriktet för Skog och Ungdom

Vi sov första natten på Ljungdalens vandrarhem för att dagen efter gå från Kläppens parkering upp till Helags fjällstation på 1,2 mil. Lite tråkigt väder, då det var blött och disigt. Fina vyer? vart då?! Gott vatten fanns det gott om! =)
Lunchen bestod utav potatismos med varma koppen (grönsaker), lätt at ha med sig.

Efter natten på fjällstationen var det planerat att ta Helags toppen. Tvivel var det då det fortfarande var ett skit väder och skulle förmodligen inte se så mycket från toppen. Men nu var vi ju här, gått ända hit för att vända tillbaka. Jag hade ju trots allt köpt en Helags funktionsmössa som jag måste förtjäna!

Vi gav oss iväg i dimman och regnet. Två vände senare tillbaka. Vi gick helt fel väg, en riktig omväg. Vi mötte två grupper som sa att det inte gick att gå längre åt det hållet vi skulle. Vi testade och tålamodet och hoppet gick ner. Vi trodde vi var vid glasiären när vi bara var vid en snöplätt och mycket dimma. Vi chansa på att ta en sista kulle, hitta vi inget där skulle vi vända. Lyckan av att hitta en stig var underbar! utsikten från toppen är någon man inte kommer att glömma på ett tag. Skulle vilja dela med mig av den bilden, det blir inte samma sak på ett kort. Det fick mig att vilja vandra i fjällen mera!


Nu var resan lyckad! Öm vaderna och ryggen. Dag 3 gick vi gick tillbaka till vandrarhemmet i Ljungdalen i fint väder. Inte tok varmt med ändå sol och fina vyer. Väskan för två dagar med gemensampackning vägde 13 kilo, kunde ha bantat ner den mera- nästan hälften använde jag inte ens!

Vi åkte upp till fjällen den 25 aug och var tillbaka den 30.

Det förvåna mig att fiskmåsarna levde så högt upp i fjällvärlden, inga andra "fjäll" djur fick vi se, tyvär. Nä, nu blir det att hålla kudden sällskap tidigt så åker vi hem imorgon.



Ett forum på utsidan.se gav mig många tips;
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=28719&page=9




RSS 2.0