Uppe med...katten?!

Idag började jag på Björnö, en timma senare än skolan. Kissen blev lite less på det, hur kan jag ligga och sova när jag kan vara vaken och underhålla honom?! Så nån måtta får det vara! Så han satte igång och skrika, så jag inte fick något annat val ^^
Så det var bara att gå upp, åkte iväg tidigare till ön och tog med kameran.





Sen så har ÄNTLIGEN mina fina väggord kommit!! :)

"You don´t fail until you give up"

"Live your dreams"

"We create our own tomorrow by what we dream today"

Lektionsplanering!

Idag har jag mest liknat (eller känt mig) som en vandrande igloo på utedagen. Känns bra att jag får ansvaret över den roligaste stationen, friluftsliv :)

Den här lektionen hade jag planerat att göra granbarrste med dem, och träna undertiden som det kokade/sjude sätta ihop och ta isär ett stormkök och en kort övning om delarna. Blandade åsikter om teet kan jag väl säga!
Inte änns minus grader, fy!


Imorgon jobbar jag hela dagen på Äventyret också, så nu håller jag på att planerar roliga aktiviteter ( som ger kunskap också^^) som jag ska ha under det ena passet (det andra passet är redan klart).
Känns kul och roligt att personalen ser och tar vara på de områden som jag tycker om att jobba med (som friluftsliv och lekar/övningar).
Letade på skolan efter boken Naturpedagogik av Germund Sellgren men utan framgång :( Letar övningar jag inte kört redan och sen tänkte jag fokusera mera på reflektionen efteråt, speciellt när jag ska blanda in fakta/kunskap i övningarna.
Sen på onsdag är jag åter på Björnö igen!


En bra och effektiv helg då jag åkte till Örebro och fick leka med Bellis fredag-lördag, och sova en stund i loveseaten på bion =)
Daniel en friluftskompis från Katrineholm var på besök lördag-söndag, riktigt kul! Under söndagen så geocachade vi mest, och jag tror jag fick honom liiite intresserad till att skaffa ett konto på http://www.geocaching.com/ ?! Vi klappade på jobbets fina kajaker, visade Björnö och en del av Västerås. Nästa gång får det bli paddling, innan isen!
Tog en bild under hela helgen, fast kameran varit i jackfickan hela tiden...:
Kokpunkten i Västerås




Slänger in en länk om Team Westholm dag hos oss på Björnö- stug och aktivitetscenter för nån vecka sedan:
http://www.teamwestholm.com/default.asp?PageID=527&NewsID=2791&NewsYear=2011&NewsMonth=0

Kompetensutvekling med Lars Rokkjaer

Andra tillfället med Lars Rokkjaer om den lyssnade och kommunaktiva pedagogiken som vi ska tillsammans på skolan Äventyret jobba fram.
Den här gången pratade vi mycket om våra "mina" arbetsprinciper, tillit och det aktiva samtalet. Även fast det är svårt att alltid förstå vad han säger (bryter på danska och engelska) så var det väldigt givande och vi fick utmana oss själva i våra tankar och funderingar.

Jag tycker att pedagogik är riktigt intressant och funderar på att komma igång med att börja någon sådan distanskurs snart...


Morgan tycker att det är bättre vatten i toan än i skålen + att det är lite mera spännande...

Simon och jag för några veckor sedan.
Som det är nu verkar jag ha bestämt mig för hur jag gör med jobb efter jul, och då ska jag börja med hästar igen!! Saknar det. Hitta ett stall och jobba kontinueligt med några få hästar :)



FUMBLE AFTER DARK, Mega event

I helgen var det det stora geocaching eventet Mega Sweden, Fumble After Dark i Lerums kommun i en en håla kallad Floda...

Kl 10 var det invigning och däremellan fram till kl 17.00 då cacherna släpptes var det föreläsningar och mässa.
Vi hann med tre föreläsningar, med Jan Jörnmark om övergivna platser, Svenska reviewers arbete och en sista föreläsning av Svenska klätterförbundet om risker vid firning och klättring.
Efter släppet av cacher sprids alla ca 760 personer ut i området, vilket innebar att man såg pannlampor som lyste överallt!


den massa långa kön in till Novahallen där cacherna delades ut.

Laddar inför kvälls/natt cachingen


Scoutanläggning vi bokade in oss i!


Mera info om eventet: http://fad.geocaching.se/?page_id=2 




RSS 2.0