Sanatoriet Solbacken

Midsommarhelgen spenderades i Avesta. Midsommardagen åkte vi till Hedemora för att geocacha, packat bilen med klätterprylar- men det blev inte så många cacher och ingen klättring^^
 
Slammsjö, om det heter så? Mjukt gegga så man kunde gå barfota, rann ner i en bäck och samlades på en stor yta som låg intill en sjö
 
 
 
 
Midsommardagen åkte vi till Solvarbo, känd för sin ravin som är på bilen 42 meter ner. På bilden låg en kraftstation som bygdes 1917 för att leverera ström. 
 
Efter det åkte vi till sanatoriet Solbacken....riktigt coolt ställe, skulle vara häftigt att se flera såna stora ödeställen. Samtidigt som det är lite läskigt med den gamla historien. 
 
Sanatoriet byggdeds 1913 för TBC sjuka barn. Totalt finns det 300 rum, byggnaderna har ganska nygligen varit tillsalu: http://www.dt.se/nyheter/hedemora/1.3091028-300-rum-och-kok-till-salu-for-1-1-miljoner.
 
 
Läskigt stort med så många tomma ytor, tänkt så mycket liv det måste ha varit, så många som inte kom därifrån...
 
 
Lite lyckades vi se. Det var huvudbyggnaden, två arbetarlägenheter och ett garage på området. Baksidan var det en urblekt gångstig med lampor och en flagstång. Det som hindra från att undersöka mera var att vid infarten satt det skyltar om hund, kameror och varningar. Två kameror satt riktade mot ingången, som stod öppen...
Hem och lästa på om stället och kolla på klipp när folk berättar deras historia. Sugen att åka tillbaka men efter att läst på nätet får respektera att de nya ägarna verkligen inte vill ha besök...
 
Den uppsatta märket om zombies gjorde det hela ännu läskigare, ryckte lite löst i dörren och sprang iväg^^
 
Detta besök tog mycket tid från den planerade cachinturen! Men det var det värt! :)
 
 
 
 

LCHF kvällsmat

Har nyss varit ute på en inlines runda. Kändes skönt men vill fortfarande ha nya inlines, men inte denna sommar heller...Kändes på ett bra sätt i höfterna, tror att anledningen till att jag fått tillbaka problemet kan vara för att jag har haft ett uppehåll med inlines. 
 
Igår var det en grupp på teambuildning på jobbet och imorgon ett annat, sen är jag ledig midsommar och på midsommardagen blir det en tur till Hedemora för att cacha :)
 
Har precis lagat till mig mat efter träningen. Blev stekta ägg och korv (högre kötthalt), tomater fetaoast och gräddfil- LCHF mat är gott! Utan att tänka på det så äter jag mycket fett (om vi bortser från att bli bjuden på glass två dagar i rad:))
 
Blogg.se har uppdaterat sidan. Det är mycket lättöverskådligt med statistik och att föra över bilder- bra!
 
Välkommen till min hall bestående av skor av alla dess former....
 
Två skohyllor i lägenheten som är fulla med skor, ska det vara så eller?! Kan säga att de skor som tillhör vintern inte är i lägenheten, stökigt!! 

Löpning igång



Önskar jag hade den konsten att slappna av och njuta. Kissen tar dagen som den kommer och gör det bästa utav den.


Mitt Haglöfs tält med mögligt ytterskick som inte gick bort i tvätten...

En katt som skulle även fast han fick skäll vara inne i tältet och leka (få för sig) att något rör sig under duken så att den måste fångas genom hans klor...Fick skäll, sprang ut och sen kom in och så fortsatte det


Vila från löpningen frra veckan, men denna kör jag igång igen med nya löpar skor. Blev inte rosa som jag ville ha. De rosa var 200 kr billigare och sämre dämpning, så mina vita (igen) duger bra, jag ska ju itne se snygg ut i dem utan springa skönt!

Vet fortfarande inte vad jag ska göra på midsommar?!

Ett år i Västerås

Fullt ös med grupper och aktiviteter på jobbet denna vecka. Chefen på weekend semester. Riktigt kul att få ännu mera ansvar och ta egna beslut och sedan hänvisa till chefen på måndag vid problem ;-)

Förra veckan var dagen då jag fyttade till Västerås och började på jobbet, ett helt år- så fort!
Har reflekterat över det en hel del, både vad jag ev missat och allt jag fått. Speciellt kunskaper inom jobbet som jag har nytta av på de flsta ställerna. Just för att jag fått påverka, vara delaktig och fått ansvar. Går att göra en lång lista, och det funderar jag på att göra, för att sammanfatta.



Är sugen på att dra ihop några kompisar och vara vid Rudtjärnsgrottorna en heldag och krypa runt. Varit där med grupper tidigare, men skulle vara kul att kunna släppa taget lite och bara kolla nya vägar att pressa sig igenom :)

Idag suttade jag runt lunch, var dåligt väder. Har pysslat med ansiktsmask, hårinpackning samt plattat och klippt av 1 dm hår- snart bio
Imorgon är jag ledig och spenderar lite tid med att hänga hos optikern. Kan säga att jag inte varit bäst med salva eller droppar men de senaste dagarna skött mig och de är de dagarna jag får prata om när de frågar :)

Sen blir det iväg till Sala för att träffa Elina och hennes lilla, ska bli kul

Nationaldagsevent i Mölnbo

Inte visste jag att den lilla by jag någongång ibland åkt igenom heter "Mölnbo", nu vet jag!

Jag. Camilla, Niklas och Jan var teamet som gick runt långt och länge i skogen för att hitta burkar (geocacher). Ca 16 km i mycket snår och träsk tar på krafterna. Totalt blev det 29 cacher som ska loggas på den officiella hemsidan också. Inga gears, bara bra skor och matsäck med! Bilen fick för ovanligheten skull stå stilla under våran geocachingpromenad. Sörmlandsleden gick förbi där.

Lunchen blev fär klen så jag och Niklas avslutade med varsin kebabtallrik!


Sol med jätte lite moln, bra det!


Hemkommen, duscha och sova gott!

Paddling med Friluftsfrämjandet Västerås

I måndags var vi ute tre timmar och paddlade med friluftsfrämjandet i Västerås. Jag tog en Barracuda som jag inte paddlat längre med tidigare, dels för att jag tycker den är för hög och för lång. Inte blåste det mycket på Mälaren. Himlen var fantastisk, verkligen, med olika molnformer och kontraster.

Tur att vi klarade oss från regnet, det kom när jag kom hem och tog en kvällsmacka. Vi paddlade till Östra Holmen och förbi Elba och till Västra Holmen där vi tog fina på klipphällarna.


Katt djuret har lärt sig att ytterdörren går att öppna om man hoppar på den. Varför stå utanför och skrika efter frukost när jag kan komma in och stå och trampa på kudden och berätta det...odjur.


RSS 2.0