Jacky snart 4 månader


13 veckor

och tiden går fort! 
Jacky har vaccinerat sig och väger idag 9 kg. Han leker mycket bättre själv och även börja lära sig det sociala med andra hundar :-)
Olyckor händer allt mindre inne nu, nästan så jag kan säga att han är rumsren. 
Jag tror Morgan tycker att det är lite spännande med Jacky. När Jacky går ut (nu vågar han det själv) så vill Morgan också ut för att kolla honom. Dock är nog inte Jacky den bästa vännen när han har katten under sig och nackskinnet i hans mun... 
 
Klippte en tass idag precis när han vakna vid lunch, ska klippa resten efter kvällmaten. 
 
 
 
Piller göra med att skrapa bort gammal färg från hundburen, slipat med sandpapper och nu målat första omgången. Blir snyggt när den är klar. Inga problem med att pyssla med såna grejer en hel dag...

Mörker paddling

Igår var jag och Robert ute och paddlade, in mot Västerås och tillbaka till Björnö. Blev exakt 2 timmars paddling med ljuset från staden över Mälaren. Våra lanternor lyste bakom sittbrunnarna och vid behov pannlamporna, men det var mysigare utan :-)
 
 
 
Slänger upp en bild på båten som jag slitit på! Jobbtid alltså. Slipa, skrapa, lacka, tjärna och olja, börjar likna nått och jag ska aldrig ha båt!
Förra veckan förberede jag för att kunna måla och olja denna vecka, men vädret har gjort att vi inte kommit någonstans med det. Skulle vara skönt att snygga till med färg nu när chefen är ledig ;-)
 
 
 
 
 

Geocaching i Grängesberg!

Söndagen blev inte som jag hade planerat men som tänkt... Visste att några från Geoäventyrgruppen var uppe i Fredriksberg den helgen och tog alla coola omtalade cacherna där i Dalarna. Söndagen var jag ledig så jag ändrade planen från att vara med Friluftsfrämjandet på Ridön till att ta bilen söndag morgon och ansluta tillsammans med dem i Grängesberg.
 
Geocaching loggarna vi gjorde var i 3 st olika skyddsrum och ett övergivet lägenhetshus.
Resten av ställerna vi besökte lägger jag upp bilder från.
 
 
"Grängesberg Underground"
 
"GAS!" Kopierat från http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=27b3c698-d346-427b-976a-c2657e75d3b6 - "Slutgömman finns vid en nedlagd testanläggning för förvaring av naturgas. En del ortsbor är dock skeptiska till den versionen och tror att man egentligen undersökte möjligheterna att lagra kärnavfall här."
 
"Örabergsgrottan" 
 
 
 
Avslutade med att undersöka "En svunnen tid" Kopierat text från http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=d22bd186-a229-4533-b632-3c8606c584cd
"
Grängesberg har mycket stolt svensk industrihistoria. Gruvan var igång till 1990 men nedgången började när priset på järnmalm föll på 1970 talet. Med tiden så växte gruvan in under centrum, under lång tid rasade det som var närmast kanten ned i dagbrottet. En nytt centrum byggdes med det gamla stod kvar som en ödestad. 1974 inträffade ett kraftigt jordskalv i Grängesberg, de som kom för att rapportera om skalvet upptäckte att här fanns en spökstad, mycket intressantare att rapportera om. Gruvbolaget rev husen snabbt därefter. Marken nära gruvöppningen är underminerad och uppsprucken, ingen plats för barn att springa omkring på. Se Upp, eller Ner rättare sagt. Vi blev inspirerade att åka hit av P1 reporter 3 maj 2007, går att lyssna på på sr.se 34 minuter in i programmet." - riktigt coolt ställe!!!
 
 
Övriga bilder från dagen:




En geocaching dag med att vara mycket under markytan!! Vill tillbaka...
 

10 veckor

Idag har vi tydligen gått tillbaka ett steg i att vara rumsren. Två gånger efter varit ute kommit in och kissat på golvet... Känner mig dålig för jag inte vet hur jag ska hantera det :-(
 
För att lyfta hans utveckling så han blivit mera uppmärksam på omgivningen. Fåglar uppe i luften och alla dessa dofter. Ju med att det finns andra än han, så har han blivit extremt svartsjuk! 
Han är mera självständig och läskiga ljud/saker blir snabbt inget speciellt med. De sociala med andra djur har han inte knäckt än, men snart. 
 
Nu är han 10 veckor och väger 7,8 kg. Han är jätte duktig i bilburen nu! Han kan vara själv i buren utan problem och på kontoret. Hemma själv har han bara blivit själv när jag gått ut med sopporna eller till bilen. 
 
"sitt" kan han nu. Sen tränar jag med att "stanna", "varsegod" och ligg. "nej" kan han också, vilket underlättar! Inatt behövde han inte gå ut förän kl 7! Tidigare har det varit runt kl 4-5. 
 
 
Driver runt med öppen mun och testar att smaka/bita på allt! Han är snabb, så gäller att ha koll på vad han får i sig inomhus och ute. Idag har han testat om "nej" fortfarande gäller, lätt att bli tjatig- får inte.
Inte lätt att släppa blicken från det man gör när han är vaken! 
 
Han har plockat alla blad som han når från min klätterblomma (får skylla mig själv, den är inte heller "nej" så), och han drar upp gräs och lera ute som han springer in med. Mitt golv ser ut som det gör med halva blad, lerklumpar, gräs, och tassavtryck... 
 
 
Tycker mig att han har blivit lite mörkare i färgen...?
 
 
Jacky har nyss fått majsvälling och Kissen mjölk med tonfisk. Snart dags för hunden att få kvällsmaten. 
 

Kategorier

Kan ju inte låta bli att blanda in lite annat än friluftsliv i bloggen...Så har gjort 3 kategorier:
  • Hunden Jacky - för att dokumentera hans utveckling, speciellt nu i början. Kommer att vara intressant i framtiden, för mig.
  • Friluftsliv - planering, mat, kommande- och gjorda turer. Geocaching får hamna här och en del från jobbet.
  • Övrigt - Ja, övrigt :-)
 

RSS 2.0