Jacky, Jacky, Jacky!

Blev en Jacky från Stora Sundby i fredags! Har haft kontakt med den uppfödaren innan jag bestämde mig för Goofy, men återkom med ett nej för jag bestämde mig för Goofy. Detta var dock en annan kull. Jacky är imorgon 9 veckor. Goffy gick inte igenom vetrinär besiktningen i torsdags så vågade inte ta risken om han skulle bli sjuk och försäkringen täcker inte den operationen...man vet aldrig. 
 
Denna kille är golden/labbe/border collie och collie. Nästan samma bladningar som den tidigare, tror de blir bra hundar. Som tur var kunde Melinda följa med mig! När vi kom dit fick var det 3 valpar i kullen, men de andra 2 var redan tingade (och tikar). Uppfödaren håller tydligen på med uppfödning av hund, katt och hästar. Fick även se Jackys pappa som var hur stilig som helst, vilken snyggning! Livlig och glad kulle, svansen går runt runt. De skulle skicka bilder på föräldrarna så jag kan visa :-)
 
 
Här hemma i helgen har det varit fullt fokus på den lille. Sova, ut, leka, ut, äta, ut och så börjar det om hela dygnen.    Torka golvet från leriga tassar och spill från vattenskålen, är ju så kul att gräva i vattenskålen så det skvätter...Full koll på vart är han och vad han gör. 
Inatt började inte han pyssla förän kl 4, gick ut med honom men ville inte kissa.  Sov igen till 6, myste och lekte i sängen och sen kissa ute. 
Han ville upp i sängen under första natten när jag skulle lägga mig. Blev så att jag flytta ner och sov med honom istället, rädd att han skulle skada sig vid hopp försöken. Fick också bättre känn när han börja bli otålig, sen var det ganska mysigt...
 
Jacky är van med katter sedan tidigare och jag märker att han vill leka med Morgan. Morgan tycker han är konstig, hunden får gå nära men inte hålla på och fjanta ^^. 
 
 
 
Sitter på golvet med hunden som sover och sparkar med bena i sömnen. Katten ligger på soffan och snarkar...Känns bra att de kan slappna av. 
 
Han känner sig tryggare med lägenheten och ute, rör sig friare.
Kommer när man ropar. Han får ha halsbandet på sig till och från nu i början och han börjar fatta att kattens mat inte är hans mat... Hade diskussionen imorse :P
 
 
 

Bäversafari med Friluftsfrämjandet Västerås

I onsdag hade Janne sin tur "Bäversafari" som han kört några gånger tidigare för Friluftsfrämjandet i Västerås.
Vi var 5 styckna som samlades kl 18.00 vid OK Q8- macken i Surahammar för att samåka den sista biten till Strömsholmskanal som ligger söder staden. 
Vi la ner kanoterna på en förre detta badplats och började sakta paddla i kanalen för att spana på bäverhyddor, än lite för tidigt för att få möjligheten att se bäver. 
 
Efter en liten bit började solen gå ner och vi la oss intill kanalen för att lyssna på Janne när han berättade om bävern, väldigt spännande djur! Janne bjöd på bäverkött som han hade fått köpa i våras. Tunnbröd, bäverkött och god ost till det. Smaka lite speciellt, vilt och något mer...hum. 
 
Nu hade det börja mörkna och vi paddlade sakta tillbaka utan pannlampor så vi inte skrämde djuren. Vi såg flera bävrar på färden tillbaka. En bäver kunde vi paddla efter utan att den plaska och försvann, det var häftigt! De andra syntes knappt ju med att det var mörkt. Mycket rejäla plaskningar hördes! De flesta var vi inte beredda på heller :-)
 
Hela upplevelsen var avkopplande att jag inte kunde hålla undan några jäspningar. Klar himmel, lungt vatten, harmoniskt paddlande och bara viska till varandra- mysigt! 
 
Vi satte oss i bilen för hemfärd runt kl 21 och fortsatte att prata om bävrar och upplevelsen i helhet. Efter att Janne och jag åkt och lastat av kanoterna såg vi norrsken. Hade inte sett det tidigare och det var häftigt avslut på en fin kvällen. 
 
 
 
Samma kväll som vi var ute och paddlade hade MTB- gruppen i Västerås sin onsdagscykling. 
 

Goofy

Snart, snart kommer min bebis hem...snart fredag och lika nervös! Kan kolla mig trött på bilderna...
Idag blev hundburen köpt utanför Sevalla. Vilken djungel med mått som ska stämma! Blev en halv bur, så har jag delat av för packning. Nu tror jag har allt än så länge i hundväg. 
 
Goofy är den valpen i Disney kullen som leder viktökningen! 11 valpar, 5 tingade än så länge. Nyaste bilden är här överst. 
Uppfödaren håller mig uppdaterad på mailen, kul! Hon är också väldigt duktig med bloggen :-)
 
Uppfödarens blogg: http://listorp.blogspot.se/
 

Simonsberget och Bistaberget

Hemma efter två dagar ute med REAL gymnasiet Västerås och Eskilstuna. 
 
Var lite nervös för planeringen, vart är chefen när jag behöver honom?! Brukar vilja ha någon som dubbelkollar....
Mycket förberedelser blev det, timmar både på jobbet och som jag gjorde för skoj skull hemma med böcker och kartor.
 
Allt gick över förväntan och kändes mycket bra och givande hajk med dem. Syftet med hajken var en myshajk med vandring och klättring. 
 
Hämtade upp elever i Västerås och E-tuna för att åka mot Koppartorp som ligger söder om Nyköping. Där lämna jag dem med karta och GPS för att gå en bit på Sörmlandsleden upp till Simonsberget. Jag åkte runt, parkera, och mötte dem uppe på berget som var hur fint och högt som helst!
 
På kvällen åt vi middag och efter middagen var brasan igång och jag hade med ljus och marschaller. Jag höll några reflekterande övningar som de fick koppla till KOLB-modellen (om inlärning) sen gick jag igenom upplevelsetrappan i 4 steg. Mys kring brasan :-) 
 
På måndagen packa vi ihop tälten/vindskyddet och gick ner till bussen där de fick dumpa väskorna och fortsätta på etappen igenom gruvsamhället Koppartorp. Fyllde på mera vatten och åkte till grusvägen där de skulle avsluta vandringen. Gick och möte dem och kolla på gruvingångar och hällristningarna. Fick med lite kultur i hajken också!
 
Kan säga att fritidsledarlinjen harr gjort mycket det här med att vara ute som grupp och alla dessa metoder vi fick med oss... :-)
 
Avsluta med att åka till Bistaberget vid Dammtorp för lunch och klättring- sedan hemfärd!
 
Dag 1
 


Dag 2:








Jag skulle vilja ga hela den etappen, såg väldigt fin och intressant ut. Verkligen fin natur och mycket klippor mot Oxelsund. 


 
 
 

Dalälven kajakpaddling

Kanske ska skriva lite kort om rutten vi gjorde den 8/9 med kajakerna. Rutten ser ni nedan och blev ganska exakt på 25 km. Jag höll mig till att paddla Bonita. La ner kajakerna vid Sjöviks folkhögskola
 
 
Första fikarasten blev efter ca 3 km...rekade en övernattningsplats när turen ska hållas. Blåsigt ute på sjön men lungt och fint väder när vi paddla in i älven, motströms. Blev verkligen en jätte fin tur och mysig. Skulle vilja paddla flera bitar på Dalälven... :-)
 
 
Eftersom Nathalie tappade bort sin kamera tillfälligt innan turen så blev bilderna kass med mobilen...
Fika: Glutenfri kladdmuffin, ost och kaffe


Riktig sallad med massa gott i


Gör vågor åt mig själv...
 

RSS 2.0