Kajakkurs

Förra veckan genomförde jag första gången kajakkurs i paddelpasset nivå 1 med 6 deltagare. Det gick bra och jag och dem var nöjda :-)
 
Min kamera plockade jag som vanligt med, men väl ute på sjön såg jag att det var fukt i den. Toligen från paddlingen dagen innan. Men den är ju vattentät....?? Den har legat och torkat och får följa med på kvällens paddling idag. 
 
Bilder från kajakkursen med fuktig lins:
 
Jobbets paket från Outlife har fortfarande inte kommit med roliga kajakprylar och inte heller min paddeljacka från Kanuk. Men däremot har min sovsäck som väger 535 gram kommit. Verkar tunn, undrar om jag kommer frysa ihjäl på fjället....
 

Power meet

Beställde en paddeljacka idag från Kanuk...oop! Vi på jobbet blev återförsäljare för dem också så jag beställde en paddeljacka och 3 st drybags modell mindre. Jag som skulle börja spara lite, speciellt nu när jag ökat på budgeten för min dunsovsäck som ska inköpas innan fjällen...Tröstar mig med att det hade blivit dyrare om jag köpt senare och i affären. Lär få leva på soppa efter jag betalat och gjort fin i nya lägenheten...^^
 
Var nere på Power Meet idag och lämnade Jacky hemma rekordlångt! Hela 6 timmar var han själv. Måste säga att jag är nöjd över honom fast han lekt med vattnet i skålen, att duken på köksbordet var sne och att kuddarna i soffan log på golvet, hm! 
 
 

Geocachingtur runt Hästholmarna

Var ledare för denna tisdagstur med Friluftsfrämjandet och på planeringen stod det "Geocaching runt Hästholmarna". Efter några avhopp så var vi 7 deltagare som loggade Tegeludden och Horse Island (dock tagit dem tdigare). Blev en lugn och avslappnad tur. Lugn för att vi höll på med geocaching och prat kring det och avslappnad för att vi itne var 14 som förra gången utan bara 7. Förre tisdagen delade vi in oss i två grupper och minst två ledare i varje grupp så underlättade det turen. 
 
 
Imorgon har jag kvällstur för nybörjare på jobbet och nästa vecka min första kurs i paddepasset heldag! Ska bli kul och är lagom att värma upp imorgon med en kvällstur. Tycker det är spännande att planera inför en kurs och sedan reflektera efteråt hur det blev :-)
 
 
Anmält mig till FF kajakledarutbildning i höst nu också.
 

Lycka är att öppna nya kajaker!

Idag kom leveransen med 8 kajaker och 2 canadensare. Är ju en underbar känsla att öppna all dess plast som ska bort dock lukar det inte gott^^ Inte en enda repa och glasfibern glänser så fint! 
Nya denna gång är Trappers Eyre, som ska vara en surfkajak. Sen fick vi några Reval Midi till och Malawin som är en långgående havskajak. Ska se om jag testar Eyre under morgondagens föreningstur med Friluftsfrämjandet. Är ledare och alla 12 platser är bokade.  Första bilden är vår kajakflotta till uthyrning, några ouppackade har vi också som säljes helt nya!
 
 
 
 
 
 

Ut ur idet!

Dags att börja ta tag i bloggen igen. Konstigt att folk fortfarande följer den efter allt för lång vinterdvala....
 
Har kört mycket aktiviteter på jobbet nu, inte bara vanliga 5-kamper. I förrgår hade jag storkanotpaddling med Unionen vilket var spännande och kul. Bra samarbetsövningar för gruppen.... Spännande för att bakom oss var det mörkblåa elaka moln medan framför strålande fint. Vi lyckades vända precis i lagom tid, för när vi kom tillbaka började det regna, tur! Hade ring chefen innan om att tända en brasa i kåtan så att vi kunde ta fikat under skydd istället för på någon ö! 
 
Igår hade jag förmiddags teambuildning med samma grupp (de hade övernattat). Ganska stor grupp, 12 personer. 3 samarbetsövningar hann vi med under 3 timmar... Tycker teambuildning är en av de roligaste aktiviteterna. Har insett att varje aktivitet, spelar ingen roll vad för någon. Men alla aktiviteter kan man dela upp i tre delar vid reflektionen efteråt. 
 
På eftermiddagen hade jag kajaktur med IKEA chefer. Började med att gå igenom kajakens anatomi för att sedan visa i och ur stigningen. Väl ute på sjön var en roder paj, vi la flotte och jag gick igenom kort om kantning och svepdrag. Blev en lyckad och fin tur som jag blev nöjd över. Vi paddlade ytterkanten av Östra, längs Framnäs och tog tävling från Tegeludden mot Utter in, siktade på Elba och gjorde en jätte fin övergång över farleden mot Östra där vi fikade på klipporna. När de kom tillbaka hade chefen förberett bastu- och badtunna samt en viltbuffé. 
 
 
 
Blir mycket paddling nu! Nästan varje dag. Idag blir det med Emil. Han ska paddla en Reval och jag ska paddla som vanligt Reval Mini. Tillsammans dansar vi på vågorna....
 
 

Vikingarännet!

Var väl inga problem? Eller? - näää!
 
Eftersom Friluftsfrämjandet St Flyten med skidor och övernattning blev inställd bestämde vi som anmälde oss för den turen att åka Vikingarännet istället! 8 st var vi som klarade av de 80 km från starten i Skarholmen, Uppsala till Hässelby, Stockholm!
 
Ju med att vi bestämde oss ca en vecka innan start att vi skulle delta så var det itne så mycket mera att fokusera på än att klara det, rent mentalt. 4 dagar innan starten körde jag 40 km på banan på Västeråsfjärden, runt, runt och runt. Utan pauser eller engeriintag. När jag var klar var jag blöt av snö och svettig. Började snabbt frysa, blir seg och  skit trött och stanna på vägen hem för en akut hamburgare- hur ska det dubbla gå egentligen?! 
 
Dagen då Vikingaräner skulle gå av stapeln laddade jag upp med en brak frukost! 3 ägg i en gräddomelett, ett paket bacon, två mackor och begränsad mängd kaffe! 
Med i min lånade racer rygga hade jag två dubbelmackor med gravad lax och brieost, två kexchoklad och så klart vatten. Fast det frös i slangen från min Camelback... Vi fick hälla över till flaska under själva rännet.
 
Körde i grupp första ca 1-2 milen och sedan gick det inte längre. Johan, Lena och jag åkte före och sedan var det bara Johan och jag. Vi hängde på några som åkte bra, la oss bakom för att spara motstånd. Åkte så nära att skären var samma och ibland besökare bakom oss också. Riktigt coolt att åka sådär i klunga!
 
Mest medvind, en del sidvind och nån etapp motvind. Förutsättningarna var toppen :-) 
 
3 etapper fick vi ta av oss skridskorna och gå, den längsta promenaden var 2 km. Vi stannade på alla 4 (?) fika stationer för dryck och bananer. En kiss paus blev det. Maten åt vi längs banan, blir iaf stressad att sitta ner när deltagare eller deltagare svischar förbi!
 
När jag såg 20 km skylten blev jag triggad. Jag hade ju energi kvar! hade förväntat mig att vara heldöd vid målet och det var jag ju inte nu. Så jag satte på musik i hörlurarna och använde stavarna jag sparat på tidigare och drog iväg! 
Spurtade de sista 20 km, och det var en härligt känsla att känna av extra kraften som faktiskt fanns! 
 
Kom i mål på 5.00 timmar och är nöjd! 12 min snabbare än Johan på de sista 2 milen. Inte för att vi var ute efter en snabb tid så är jag nöjd ändå. Det var en riktigt häftig upplevelse! Någon värsting kondis har jag inte, måste vara att jag har fått till det med skridskorna och har en sparsam teknik där? Vet inte!
 
Seg i kroppen och trött så avslutade vi med pizza i Hässelby och jag åt säkert upp en påse chips i bilen hem...
 
Ca 2200 var det som åkte loppet.
Vätske intag..
Något tröttare än innan start...
 

Isklättring i Dalvik

Dagen efter havsturen blev det isklättring. Inget planerat, men gick lätt att prioriteras in i planeringen! Klättringen blev utanför Julita, i Dalvik. 
 
 
 
Efter att ha varit borta hela helgen och fått fantasktisk hundvakt körde grabbarna slut på mig med dans på Wii, och det var jobbigt! De va två och kunde bytas av, fusk!
 
Jobbigt att vara ledig! :-)

Havstur Vålarö, Svärdsklova

Åh, vad jag vill ha MapSource... skulle vara jätte kul att lägga upp turerna från GPS in i bilder här. 
 
Premiär på havsis förra helgen utanför Nyköping mot Svärdsklova tillsammans med Camilla och Andrea.
Vi parkerade vid Vålarö och startade vår tur utåt. Såg några grupper och enskaka personer ute på isen.
Jag åkte med löshälsskidskorna, lånad långfärdsryggsäck och lånade dubbepikar. Känns tryggt när hälften av utrustningen är lånad ;-) 
 
Lite snö på isen i början innan vi kom ut på riktigt fantastisk is! Lunchade på en ö i lä, så gott det gick, blåste en hel del.
Hade med som mat i ryggan:
Äggröra med bacon och slängde i gårdagens rester som var kycklinggryta sen mackor, kaffe, frukt och vatten. Matsäck som blev över.  
 
Efter att ha pluggat på teori från böcker fick jag se bilderna i verklighet under denna dag. Is i olika former och riktiga vindbrunnar. Lärde mig att känna efter/läsa isen och vi använde våra pikar flitigt och välbehövligt då man gick igenom på flera ställen på första pikningen...! Cool men lite läskig upplevelse då jag har stor respekt för isar...
 
Gav oss längre ut och träffade på en erfaren kille från trakten som sa att vågorna skulle bryta upp isen och vara helt öppet imorgon, den is vi rekat och stod på just då. Svårt att tro... och trodde ärligt inte fullt ut på honom heller...
 
Väl ute såg vi det öppna vattnet och de stora vågorna som välde in. Bestämde oss för att det räckte och vi rekade en etapp och åkte fram och tillbaka på samtidigt som isen gungade av vågorna och vatten kom upp som sprutande fontäner kring stenar...
Vi bestämde oss för att vända då vi inte såg någon och det gjorde vi rätt i för på väg tillbaka hade isen börjat släppa kring stenar och vatten öppnade sig på nya ställen. Nog hade grabben rätt om att isen vi åkte på skulle vara borta dagen efter...
 
 
 

 
Riktigt häftig upplevelse och lärorikt. Fick verkligen tänka och använda mina kunskaper och lyssna på andra. Häftigt att isen kunde ändras så snabbt.
 
Det blev totalt 13 km, aktiv tid ca 2 timmar, stoptid ca 1 timme och maxhastighet 25 km/h. 
 
När jag kom hem var jag helt lyrisk av dagens uppleveler och läste på nätet om iskunskap och isolyckor^^
 
 

Biljetter

till Camillas och min fjälltur i påsk är bokade! Tjoho!
 
Slänger upp några bilder från skidskoturer och från jobbet
 
:-)
 

Dyr dag idag

Var med Jacky till Djurdoktorn på morgonen för att kolla ögat. Skulle fortsätta med droppar och om det inte blir bättre blir det sövning och kolla nogrannare. 
 
På jobbet jobbade jag bl.a med att skriva stödord på upplägget av isteorin som jag ska hålla nästa vecka. Imorgon kör Andre teorin och jag badar. 
 
I söndags var jag ute och åkte, denna gång med fasthäl men de kändes inte riktigt rätt när jag "snurrade" runt på dem. Liksom runda på mitten. Idag testade jag att slippa dem och sen gav jag mig ut efter jobbet, om de va slöa jag inte fick direkt fäste. 7 km åkning på banan sen tränade jag lite trix och skridskorna kändes bättre efter slipningen! 
 
Igår hittade jag klätterprylar på Blocket och idag köpte jag dem! 900 kr istället för 1200 som hon ville ha så fick jag ett 30 m rep, sele, två bromsar, skor och karbin. Det var främst repet jag var ute efter, resten är bra- att- ha....
 
Köpte även ny mobil idag. Åkte runt igår, men ville ha en vit mobil så det blev den Sony Experia Go jag kollat på ett tag nu. 
 
Lägger upp några bilder från söndagsturen: 
 
 
 
Där va det knappt någon snö på isen och man kunde åka utanför den plogade banan. Nu är det ca 2 dm snö på isen...men VIP är hur duktiga och snabba som helst på att ploga banan! Imorgon blir det skridskotur på banan med Friluftsfrämjandet. 

Uthyrning på Björnö!

Träningsvärk i höfterna. Vi säger att det är träningsvärk för skridskor är kul...
 
Igår jobbade jag tillsammans med Josse och vi avslutade dagen med att låta henne reka banan och testa utrustningen, 9,6 km och 51 min (ca!). Efter Josse åkt hem kom Emil och vi gav oss ut på banan i mörker, samma sträcka men 10 min snabbare. Västerås är fantasktisk fin att se utifrån (Mälaren) då alla lampor är tända längs stranden. Höfterna sa ifrån efter turen med Josse, åkte ju igår också. Men tror faktiskt att det är bra träning, värker inte som med löpningen så. 
 
Var riktigt kul att jobba med uthyrningen på Björnö igår! Är toppen nöjd med vår nya utrustning med turskidor, löshälskridskor, och pjäxor som passar BC bindningen. Känner att jag fått mera kött på bena nu när jag kan snacka riktiga turer på fjället och folk verkar gilla att lyssna på dem, kul att snacka prylar! 
 
 
Snart iväg till jobbet igen, ska fixa gatuprataren på isen innan vi börjar! 
 
 
Gillar verkligen mina varianter på frukost hemma innan jobbet, så mysigt och gott! Idag blev det stekta ägg med ädelost och skinka och sen fil med solroskärnor, russin, sesamkärnor och kokosflingar och självklart några koppar kaffe till det! 
 
Lägger upp några gamla bilder från förra året!
 
 

Skridskor på Mälaren

Idag slutade jag tidigare för att Emil och jag skulle bege oss ut på Mälaren med skridskor, innan det blev allt för mörkt. 
 
Vi åkte hela slingan på fjärden och tillbaka samt den lilla i sundet. Totalt blev det 13 km och vi var ute i 1 timme. 
Vi satsar på att köra imorgon också, men då är det mörkt och pannlampor behövs!
 
Åkte förbi Outdoorexperten idag och köpte mig en pannlampa, Black Diamond (http://www.outdoorexperten.se/p-18107-black-diamond-spot.aspx). 
 
 
Är så jäkla kul att åka, speciellt när det finns så lätttillängligt!

Nytt år och nya möjligheter

Börjar inte förän kl 10 idag också men idag blev det frukost hemma. Äggröra med skinka och turkisk yoghurt och att förflytta sig till soffan och äta upp de mindre goda bitarna godis som blev över från igår...
 
Igår var jag ute och åkte skridsko i ca 45 min på den bästa isen hittills! Den smälta snön som blivit en blöt bana hade frusigt och det blev en härlig tur. Får se om jag hinner med en tur idag också innan det blir allt för mörkt ute. 
 
 

Mälaren..

...är underbar att ha så nära jobbet!
 
Idag var jag och Johan och testade att åka på Hässlösundets plogade slinga, men gick inge vidare så vi vände tillbaka. De behövs skrapas mera på den. Plogar nissarna testade i början på veckan att ploga ut från oss på Norra Björnö till Östra, men det var mycket överis så de har lagt den sträckan åt sidan så länge. Det finns en, vad jag tror, bättre bana mellan stan och Hästholmarna.
 
Lägger upp några bilder från premiär turen på Mälaren förra veckan, då vi rekade lite inför plogningen med 4-hjulingar. 
 
 

Utflykt i Tillberga

Skönt att ha skogen så lättillgänligt i Tillberga. Jag och Johan tog våra hundar och parkerade vid Tillberga IP för att skida över åkern mot skogen och Tillberga berget. 
Blev väl ca 2 km och var ute i typ 2 timmar. Coin fick ha pulkan på sig och dra det mesta av packningen. 
 
Stanna vid skogen och gjorde upp en brasa, hundarna fick varsig grisöra medan vi grilla korv och drack kaffe. Skidade bort lite i skogen och sedan tillbaka hem. 
 
Lägger upp några bilder på djuren:
 

RSS 2.0