Fjällturen i namn!

·     Dag 1: Klev vi på nattåget mot Kiruna

·     Dag 2: Anländer på morgonen i Kiruna och tar bussen till Nikkaloukta. Två till följer med och vi vandrar motKebnekaise. Vi slår upp vårt tält efter bron mot fjällstationen.

·     Dag 3: Var den mest fysiskt krävande etappen. Sten, sten och upp, genom ett pass. Vi gick mot Tarfala och fortsatte mot Kaskavagge

·     Dag 3: En kortare etapp som gick till Vistas, där köpte vi tältplats. Studerade de coola bergen, såg riktigt häftigt ut med molnen och solen bakom.

·     Dag 4: Den längsta, men inte jobbigaste sträckan. Via Nallo gick vi till Sälka och köpte tältplats.

·     Dag 5: Från Sälka gick vi till Singivaggi för därifrån skulle vi göra toppturen. Jätte fin dal med vatten, ytor och höga berg!

·     Dag 6: Kebnekaises topp tur och retur! Ju med att vi utgick från en annan sträcka så kom vi in på västra leden upp i Kaffedalen och fortsatte upp och ta den sista stigningen. Tror det blev ca 10 timmar.

·     Dag 7: Med Kebnekaise fjällstation i sikte gick vi tillbaka en bit så vi kom ut från dalen och gick därifrån. På fjällstationen basta, duscha och åt 3- rätters middag! Förutom det så gick vi på riktiga toaletter som kunde spola, sitta i fortöjler och hämta vatten ur kran - coolt!

·     Dag 8: Sista dagen gick vi tillbaka mot Nikkaloukta. Båten på ca 5-6 km tog vi. Fullt med mygg, stora som hästar!

·     Dag 9: Klev vi på nattåget mot Stockholm

·     Dag 10: Tillbaka till utgångsläget!


 

 

Jag är jäkligt trött på russin, men ganska konstigt för det var russin som jag tog med minst utav... Min kamerade hade fortfarande fullt med "pluppar" på batterit - var orolig för att kameran skulle dö.  Jag gjorde några loggar av geocacher också.

Här nedan är det en öppen länk till mina bilder som ligger på facebook:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150307081401514.385624.637871513&l=92187e2c14

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0