Powerbars

Riktigt bra med träning början på denna vecka. Tungt bärande två dagar på jobbet, klättring och så löpning idag- trött i kroppen, men skönt.
Har sovigt riktigt dåligt den här veckan och drömt läskiga drömmar. Börjar bli paranoid, speciellt när vitrinskåpet tändes mitt i natten! Undrar varför, har inte sett eller läst något otäckt...
Har gjort för många behsök på Ica denna vecka med att köpa in till fjällen. Har gjort powerbars ätit bars och gjort nya idag. Och man de mättar!

Ingredienserna i powerbarsen:
3dl havregryn
1dl hackade nötter
1dl frön
1dl torkad frukt
200 g jordnöttssmör
2dl sirap och honung.
De bars jag gjorde idag blanda jag i ca 150 g choklad och minskade på honungen och sirapet.
De inplastade gjorda i måndags, de andra på svalning.

Körsbärstomater, brocolli, blåbär till gröten och jordgubbar som mums

Fjällen i påsk

Lägger upp hur dagsturerna ser ut:

Dag 1: Storulvån- Gåsen, 20km
Dag 2: Gåsen- Helags, 18km
Dag 3: Helags- Sylarna, 19km
Dag 4: Sylarna- Blåhammaren, 19km
Dag 5: Blåhammaren- Storulvån, tappat siffran...

Påskafton blir det påskbuffé på Sylarna!

Förutom nötter, godis och torkadfrukt kommer mitt fika att bli:
  • Power bars
  • Runekakor
  • Biskvier
Middagarna:
  • Pasta med vegetariska strimmlor (färdigtorkade) och nått sås liknande till
  • Ris och chili con carne (Carnen vegetarisk och färdigtorkad).
Efterrätt blir nyponsoppa och till den andra middagen chokladmoussé.
Bilder på powerbarsen är tagna men på ett annat minne!

Addnatures rea

Känner mig lite oförbered inför fjällen, kanske beror på att skidorna och lite andra grejer ska lånas och att de finns inte hemma hos mig^^. Borde ta hem den så jag kan kolla mera på vad ska samarbeta med ;-)
Sen att det strular med Swebank och att jag inte fick godkänt på gårdagens ögonundersökning, fortfarande glasögon. Men jag har en bra optikter och jag skulle få bra hjälp för att kunna ha linser då, eller hinna beställa nya glas.

Satt idag och funderade på om jag behövde göra några inköp till fjällen. Kom inte på något men kikade in på Addnatures rea...Houdinis prylar är sköna!
Snabbtorkande shorts

För att jag älskar buffar och har tappat bort två denna vinter.



Snart ska jag planera vad jag ska bjuda på för fika/mellis i fjällen. Ska försöka att hitta/göra något roligare än att vara som vanligt lite för bekväm och köpa färdigt.

Workshop och möte med Skog och Ungdom

Skrivet som sagt. Helgen var jag på ett väldigt givande workshop samt förbundsmöte i Katrineholm. Nya ideér kom upp och nu börjar det kännas att det händer grejer, kul!

Glöm inte att gå in och gilla Förbundet Skog och Ungdoms Facebook sida!
;) http://www.facebook.com/pages/F%C3%B6rbundet-Skog-och-Ungdom/394982533845722
Igår tog jag fram mina inlines och körde en runda på ca en timme. Härligt var det och lite tränignsvärk i bena. Imorse såg jag att kommunen har börjat att borsta bort gruset från gångbanorna- gillas!
Herr Morgans sysselsättning när jag är "iväg" och jobbar...Påkommen. Latare och goare katt får man faktiskt leta efter! <3


Dragit ner allt från vinden...tjoho!




Svenska Kanotförbundet på Vildmarksmässan 2012

Jobbat helgen. Lungt och med fint väder.
I fredags var jag uppe på Vildmarksmässan och jobbade i Svenska Kanotförbundets monter. Det bästa där var nog ändå att fördjupa ansikterna man känner igen från webbkurs, Utebildarna och paddelpass kursen med Kanotförbundet. Känns väldigt bra att börja få ett nätverk, och väldigt kul att gå på en stor mässa och känna igen folk!

Ska skicka med små notiser om hur det går inför fjällen i påsk. Tre plåtar blandfrukt blev torkade i julas, förra veckan en plåt kiwi och en halv med banan. Bananerna blir aldrig bra när jag gör dem, hm!
Nu är äntligen kattvakten fixad inför fjällen! Känns väldigt skönt att ha den punkten avklarad. Nu vet jag att katten får ha det bra och vara hemma i Tillberga samt kunna gå ut och in som vanligt. Det känns bra!
Låga moln över Helags

Västerås klätterklubb

Var jag hos igår kväll, för första gången där. Där jag var igår var det bouldringdväggar, repklättringen är vid Bombardier Arena. Kändes lite nervöst att gå dit, vet inte hur saker och ting funkar... När jag kom dit gick en grabb igenom hur man skriver in sig och betalar. Sen fick jag instruktioner av en  förälder jag känt sedan tidigare då han hade sina barn på fritidset jag jobbade på.

Klättrade i en timme, sen orkade inte mina fingrar mera. Konstigt nog hade jag inte någon träningsvärk alls.
Slänger upp en bild från förra året när vi cachade, var för övrigt och cachade med skridskor på Lisjön, Surahammar i måndags.
Efter jobbet idag tog jag en tur på skridskorna. Typ 5 min åkning in till stan, och 40 min tillbaka....tjoho! Blåste en hel del och kändes som att jag aldrig kom fram! Svettig, röd i ansiktet och trött i bena åkte jag hem för att ta det lugnt med att städa och röja. Gjorde även en plåt kiwi som är i ugnen nu för torkning.

Längtar verkligen till fjällen i påsk!

Var på återbesök hos optikern igår, glasögon 14 dagar TILL!!! Kunde ta mellan 3 veckor till 3 månader innan ögona blir bra igen...suck. Vi kom överens över att skynda långsamt för att få friska ögon till påsken...hoppas, hoppas.

Besök på Hildersberg!

Tog ledigt två dagar och sen var jag ledig helgen, så det var bara att fylla den på ett bra sätt- vilket det blev! =)

Onsdagskväll var jag och Camilla på Scottårsevent och fick några loggar.
Hela torsdagen var jag ute på landet....utan bil, så det bara att ta det lungt och njuta av djuren, skogen, sällskapet och vädret.
En grabb som sov uppe hos mig istället

Kisse som försöker göra sig förstod genom fösntret, vill in- glöm det!


Loui och jag gick till brottet och fotade, alltid lika spännande- speciellt när vi inte fick vara där som barn... :)





Avslutar bildbomem med denna snygga bild...

Helgen spenderades med mycket släkt, helt ny och den "vanliga" =)
Riktigt nöjd med alla besök jag hann med!



RSS 2.0