Bäversafari med Friluftsfrämjandet Västerås

I onsdag hade Janne sin tur "Bäversafari" som han kört några gånger tidigare för Friluftsfrämjandet i Västerås.
Vi var 5 styckna som samlades kl 18.00 vid OK Q8- macken i Surahammar för att samåka den sista biten till Strömsholmskanal som ligger söder staden. 
Vi la ner kanoterna på en förre detta badplats och började sakta paddla i kanalen för att spana på bäverhyddor, än lite för tidigt för att få möjligheten att se bäver. 
 
Efter en liten bit började solen gå ner och vi la oss intill kanalen för att lyssna på Janne när han berättade om bävern, väldigt spännande djur! Janne bjöd på bäverkött som han hade fått köpa i våras. Tunnbröd, bäverkött och god ost till det. Smaka lite speciellt, vilt och något mer...hum. 
 
Nu hade det börja mörkna och vi paddlade sakta tillbaka utan pannlampor så vi inte skrämde djuren. Vi såg flera bävrar på färden tillbaka. En bäver kunde vi paddla efter utan att den plaska och försvann, det var häftigt! De andra syntes knappt ju med att det var mörkt. Mycket rejäla plaskningar hördes! De flesta var vi inte beredda på heller :-)
 
Hela upplevelsen var avkopplande att jag inte kunde hålla undan några jäspningar. Klar himmel, lungt vatten, harmoniskt paddlande och bara viska till varandra- mysigt! 
 
Vi satte oss i bilen för hemfärd runt kl 21 och fortsatte att prata om bävrar och upplevelsen i helhet. Efter att Janne och jag åkt och lastat av kanoterna såg vi norrsken. Hade inte sett det tidigare och det var häftigt avslut på en fin kvällen. 
 
 
 
Samma kväll som vi var ute och paddlade hade MTB- gruppen i Västerås sin onsdagscykling. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0